Fordøjelse

Hestens fordøjelse kan komme ud af balance fra tid til anden. Der er mange forskellige årsager til hestens fordøjelse kommer ud af balance, det betyder også der er forskellige måder at få hestens fordøjelse i balance igen. 

Derfor skal vi kigge på den enkelte hest for at finde den helt rette løsning. I mange tilfælde skyldes hestens fordøjelsesproblemer at hestens management er i ubalance, det kan skyldes hesten er stresset i en vis grad over sit opstaldningssted, foldkammeraterne eller de generelle omgivelser. 

Ligeledes kan det skyldes det grovfoder hesten tildeles ikke matcher hestens fordøjelse og energiniveau. Derfor vil jeg altid anbefale du sikre hestens grovfoder er af en god kvalitet med et energiniveau, der matcher hestens behov og energiniveau.

Når de er sagt kan hestens mave komme i ubalance pludseligt af forskellige årsager som vejrskifte eller skift fra grovfoder til græs eller omvendt fra græs til grovfoder.

Vores forskellige produkter til optimering af hestens fordøjelse kommer bl.a. fra producenter som Urtefarm, VetCur og Amequ By Dangro.

Som daglig optimering af hestens fordøjelse kan er Chiafrø et rigtig godt bud, der samtidig tilføjer en mængde Omega3 til hestens generelle kost, Loppefrøskaller (med og uden urter) fra Urtefarm kan anvendes i dagligdagen.

 

Ligeledes er Urtefarms Digestive genial til heste med efterløb eller store mængder ufordøjede fiber i hestepæren. DiVet fra VetCur er en oliebaseret urte-blanding de fleste heste elsker at slupre i sig som kan bruges uanset hvor du oplever udfordringer i hestens fordøjelse.

 

Som altid er du meget velkommen til at kontakte Jeannette fra BedstTilHest.dk til en snak om netop din hest.